

איך אנחנו יכולים להצעיד את הארגונים קדימה אל העתיד?
העולם עובר בעשורים האחרונים שינויים רבים ומשמעותיים. שינויים שמחייבים את הארגונים השונים שבו להשתדרג ולהפוך למה שאני מכנה "מב"ת 2020", כאלו שמקדמים בתוכם את התקשורת והיחסים במפגש הבין תרבותי בין האנשים ובין קבוצות האוכלוסייה השונות והמגוונות שבהם.
לא מזמן הובלנו, מכון מב"ת, תכנית הכשרת מנהלים בחברת הייטק מובילה בישראל, בין המשתתפים היו מנהלים בכירים, מנהלי פרוייקטים, אנשי ביצוע, מתכנתים, מעצבים גרפיים ומזכירות– קבוצה הטרוגנית למדי מדרגים שונים, מגדרים שונים, גילאים, הכשרות וגם מקרב תרבויות שונות, שהתאספה סביב הרצון ללמוד על כשירות תרבותית, על המגמות העולמיות סביבה, ועל המיומנויות שיכולות לקדם את התקשורת והיחסים בארגון על רקע הפערים הבין תרבותיים שקיימים בו.
החלק הראשון של המפגש כלל הקניית ידע חדש, שבמהלכו למדנו על מגמות עולמיות חדשות בתחום הרב תרבותיות, מה קורה בארגונים מובילים, וכן מודל יישומי שהציג צורות שיח שונות במפגשים בין תרבותיים שמתקיימים בארגונים.
ואז, התחיל החלק המשמעותי ביותר של מסע הלמידה אפשר לומר. בחלק של הטמעת המיומנויות בו המשתתפים, אנשים שעובדים זה עם זה מספר שנים הפכו לקבוצה, שבה הם משתתפים כאנשים שהם, לא רק כטייטלים, בני עדה מסויימת, תפקיד או מראה. בסוף ההכשרה המשתתפים סיפרו על חוויה משמעותית שעברו בלמידה ההדדית, כשהתחלקו לזוגות, הקשיבו, דיברו, צחקו והתחברו, ולמעשה הסירו סטיגמות חוצצות רבות וחומות של סטריאוטיפים. עובדים הקשיבו למנהל שלהם "ו"גילו" אותו וגם להיפך, מנהלים התבוננו בצורה שונה על סיטואציות כשלמדו מיומנות "להכנס לנעלי האחר".
יום הלימוד אפשר חוויה מיוחדת של חיבור, רישות אפשר לומר, של עבודה ולמידה משותפים, של שותפים בארגון שלומדים ומלמדים כלפי עצמם וכלפי האחר.
התהליך הזה מדגים הלכה למעשה את מהותו של מב"ת 2020.
מאמרים נוספים

ב"ה